КД 2 СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТьОРСТВА

  • Одобрен проект за финансиране по Програма “Еразъм +”, КЛЮЧОВA ДЕЙНОСТ 2 „Партньорства за сътрудничество между организации и институции“– Сектор „Професионално образование и обучение“- ДОГОВОР № – 2021-1-BG01-KA220-VET-000033051. „Foster the digital transition in VET schools” с партньори България, Португалия, Чехия, Турция и Кипър.
  • КЛИП     Първа среща на партньорите ни по проект D-VET, КД2, Еразъм + от Португалия, Чехия, Кипър и Турция в ПГД „Ел.Вазова „, която се проведе на 07.12 и 08.12. 2021г. Присъствена, ползотворна, успешна и приятна! С благодарност към  екипа на Гимназията- млади и амбициозни учители, готови и нахъсани за работа- инж.Мария Кичукова (координатор), д-р Биляна Стоименова, худ. Ивелина Николова, дизайнер Камелия Бисолнакова и всички от проф. направление ПП, включени в проекта. Партньорите ни бяха приветствани  от директора на Гимназията в началото на първата двудневна работна среща и очаровани с рекламни материали и клип за училището, както и с уникални подаръци- традиционни български бижута (К. Георгиева) и ръчно рисувани шалове (Дж. Бонева). Усмивки и щастливи лица! Михаела Алексиева, 10 Д клас, посрещна партньорите ни  по традиция с хляб и сол, и вчечатли домакините и гостите с музикално изпълнение на песента “ Я кажи ми, облаче ле бяло“. Красив глас и неподправено съвършенство! С благодарност към всички, които направиха първата ни среща едно незабравимо преживяване. Да си пожелаем успех и на наслука!  ГАЛЕРИЯ 

 

  •   КЛИП       Втора среща- на 28 и 29 юни, в Прага се проведе втората среща по проекта D-VET. На нея, участниците обсъдиха постигнатите резултати, а също и следващите етапи на проекта. Участниците от Поругалия представиха  методология за създаване на увлекателни онлайн уроци в професионалните училища. Последната е почти готова и ще бъде предоставена през идващите месеци.По време на срещата бе уточнена структурата на начина на изработка на онлайн уроци. Обсъдени и приети единодушно бяха критериите за подбор на участници в предстоящото обучение в гр. Ларнака, Кипър – мотивация, владеене на английски език и др. Предстоящата трета среща ще се състои в Кипър от 28 август до 03 септември. Целта на тази среща е прилагането на методологията за създаване на онлайн уроци. Подготвя се  обучителна програма за учители, а също и платформа за споделяне на идеи и резултати. Срещата премина в ползотворна и приятна атмосфера.