Отличия в I Национален ученически конкурс „Зелени и дигитални умения в класната стая “ – Greenedu and Digiedu

Отличия в I Национален ученически конкурс „Зелени и дигитални умения в класната стая “ – Greenedu and Digiedu

Ученици от 11 и 12 клас на ПГД „Елисавета Вазова“ с ментор д-р Галя Аралова, участваха в Първи Национален ученически конкурс „Зелени и дигитални умения в класната стая “ – Greenedu and Digiedu, организиран от Националния екип експерти по професионално образование и обучение (National VET team)  към Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР). В  двете категории на конкурса – Зелени умения в класната стая (GREEN EDU) и Дигитални умения в класната стая (DIGIEDU) се включиха общо 90 участници, от които 65 за категория „GREEN EDU” и 25  за категория „DIGIEDU”, разпределени в три възрастови групи – 7 –11 години, 12 –15 години и 16 – 19 години.

В резултат на проведената процедура по оценка, комисиите от експерт-оценители от Националния експертен екип по професионално образование и обучение към ЦРЧР, отличиха за всяка от трите възрастови групи кандидатурите, които в най-голяма степен отговарят на зададените критерии за иновативност, въздействие, приложимост и устойчивост.

Анабел Владова от 12 В клас (сп. КПДТПИ) се класира на трето място в своята възрастова група, в категория „Зелени умения в класната стая (GREEN EDU).

Веселин Даскалов от 11 В клас (сп. КПДТПИ) се класира на трето място в своята възрастова група, в категория „Дигитални умения в класната стая (DIGIEDU).

Учениците кандидатстваха с продукти, изработени в иновативния модул „Зелени технологии в дизайна“ на предмета „Иновативен дизайн“.

Анабел и Веселин бяха наградени от организаторите на конкурса на 30.11.2022 г. в хотел „Рамада“ – София, със сертификати и ваучери за закупуване на образователни продукти и техника. 

Спечелените призови места от този Национален конкурс са още едно доказателство за успешността и устойчивостта на въведената в гимназията модулно-интегрирана иновация „Иновативен дизайн“.