Мобилност по НП „Иновации в действие“ с домакин ПГД “ Ел. Вазова“

Мобилност по НП „Иновации в действие“ с домакин ПГД “ Ел. Вазова“

Видео материали от публичната изява:
На 31.03.2023г. в ПГ по ДИЗАЙН „ Ел. Вазова“ – иновативно училище се състоя първата среща по НП „ Иновации в действие“. В събитието си партнират четири училища, две от които иновативни (Професионална гимназия по дизайн Елисавета Вазова, гр. София и ПДТГ „Д. Хадживасилев“, Свищов) и две – неиновативни (ПАГ „Н. Й. Вапцаров“ Бяла Слатина и 203 ПЕГ „Свети Методий“).
💡Целта на проекта е да се обмeнят идеи и добри педагогически практики в областта на иновациите.
🇧🇬По стара българска традиция домакините посрещнаха своите гости с питка и шарена сол, и с поздравителни думи от г-жа Даниела Шошова-директор на ПГ по ДИЗАЙН „Ел. Вазова“.
🌞Официални гости на събитието бяха представители на МОН и РУО- София- град (г-жа Евгения Пушникова – главен експерт в дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ и инж. Велина Томова – старши експерт ПОО)  , бизнеса, родители и приятели на Гимназията. Поздравителни адреси се получиха от проф. Сашо Пенов, Министър на образованието и науката и д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО- София – град.
🥰Талантливите бъдещи дизайнери показаха завидни музикални ( Михаела и Марина) и танцови умения ( уникалните танцьорки на г- жа Б. Николова) в програма, която постави началото на събитията в Гимназията. Изненада за всички бяха дизайнерските сладки, приготвени от учениците в 9 клас, спец. Интериорен дизайн с италиански език. Гостите имаха възможност да се потопят в атмосферата и постиженията на учениците и техните учители- домакини в една виртуална разходка из училището, представена им от модератора на събитието д-р Галя Аралова-главен учител и председател на Комисията по иновации в Гимназията. Представени бяха видеа и презентации, както и готови продукти, изработени и лично представени пред гостите от учениците в отделните модули на иновативния учебен предмет „Иновативен дизайн“ – Зелени технологии в дизайна и Биомиметичен подход в дизайна. Гостите бяха част от учебния час на г-жа К. Бисолнакова и учениците от 12 клас, спец. Графичен дизайн в откритата практика на модул „Виртуална и добавена реалност“ и се докоснаха до дигиталния свят на бъдещето. Наблюдаваха и работата на 3D принтера в модул Компютърно проектиране и 3D принтиране, а в учебния час на модул Визуална комуникация се запознаха с българската народна шевица, изобразена чрез съвременните дигитални технологии.
😁За доброто настроение на гостите, домакините бяха предвидили посещения с научно- образователна и развлекателна тематика в планетариум „Андромеда“, в БНБ за Седмицата на парите, в Музея на илюзиите, меката на дигиталните постижения и в Комеди Клуб, където смехът е господар на вечерта.
📍Следващата среща по НП „ Иновации в действие“ за партньорите ще бъде през м. май в Свищов, когато домакини ще бъдат ученици и учители от Търговската гимназия в града. Предстоят нови емоции и предизвикателства…