За пореден път най- добрите…в 3-та НК “SMART STEM Образование и иновации”, 

За пореден път най- добрите…в 3-та НК “SMART STEM Образование и иновации”, 

На 13.04.2023 г., при откриване на  3-та Национална конференция с международно участие “SMART STEM Образование и иновации”,  представителите на ПГ по ДИЗАЙН “ Ел. Вазова“- ученици от спец. Интериорен дизайн и учители ( д-р Галя Аралова, гл. учител по ХООС и Камелия Бисолнакова, учител Графичен дизайн)  бяха награден с по два златни медала, получиха сертификати, подаръци от EITED и книгата STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ с отпечатана статия на проекта.

Екип от 3 ученици от XВ клас, специалност „Интериорен дизайн“, с ръководител д-р Галя Аралова, разработиха проект „“Експериментално доказване на качеството на напитки, храни и продукти“, с който участваха в 6-ти Национален конкурс за STEM науки в България 2022. В конкурса участваха 1300 участници, с 255 ученически и 122 учителски проекта. Институционално за първи път участваха 27 училища, едно от които ПГ по ДИЗАЙН „Елисавета Вазова“. Нашите ученици са Национални победители в категорията „SUPER STEM ученици 2022“. Проектът им донесе две национални награди

  • Национален победител SUPER STEM EUROPA наука
  • Национален победител  SUPER STEM EUROPA инженеринг.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за нашите ученици и техните учители, които доказват ежедневно, че дизайнерът съчетава знания, умения и креативност в създаването на  уникални проекти като печели както награди, така и човешките сърца със своя усет за красота, естетика и практичност!

С благодарност и към Мелани Льонг, 10 кл., спец. Графичен дизайн за професионализма, с който изработи мини видео филм за златните ни момичета- победителки „SUPER STEM ученици 2022“!