Отново е 15 септември

Официално откриване на учебната 2023/2024г. с тържествени слова на г-жа Даниела Шошова, директор на Гимназията   

Мили осмокласници и ученици от 9 до 12 клас! Скъпи колеги! Уважаеми родители и гости в този тържествен ден!

Днес отново е 15 септември, училището и сърцата ни са големи, и обич и уважение дебне от всякъде! Денят е светъл, празничен, наситен с емоциите на удвлетворение и гордост! Като директор на любимото ни училище, поздравявам всички с настъпването на новата 2023/2024 учебна година, с пожелания за здраве и творчески предизвикателства! ПДГ е институция, традиции и иновативност, символ на постоянство, градивност и доверие! ПГД създава личности и гради отношения!

Мили осмокласници! Обръщам се първо към вас в момент, когато вече сте част от мечтаното училище, благодарение на усилията ви, превърнало се в реалност. Днес обстановка е различна и нетипична, но утре успехът ви ще напомня само дни на радост и умиление! Бъдете упорити, постоянни и искрени в мечтите и живота си! Ние, вашите нови учители ще бъдем винаги до вас!

На вас- дванадесетокласниците, желая спорна година с отлични резултати в ДЗИ и ДКИ. Вие имате своята следа в историята на любимото училище!

На всички ученици пожелавам буден ум, свобода на мисълта , последователност в действията и критичност в поведението си. Бъдете опора на малките и достойни последователи на големите.

Скъпи колеги! Учебната 23/24г. ще бъде предизвикателство за Вашия професионализъм и хуманност. Да бъдем екип, означава да сме единни, толерантни и търпими към различното, защото различен означава уникален. А уникалност се постига само с креативността на дизайнерския ум и упорита работа. Предизвикателствата, волята и взаимното уважение са доказателство, че най- добрите си имат име и визия- Професионална гимназия по дизайн “ Ел. Вазова „.

Уважаеми родители/настойници! Като партньори можем да постигнем чудеса за Гимназията. Общата ни мисия е заедно да изградим от нея модерното СТЕМ училище с безопасна и защитена училищна среда! Нека покоряваме върховете заедно, защото само така можем повече! Здрава, мирна и успешна Нова учебна година !

На добър час и попътен вятър, мили ученици и колеги!“                            2023/2024г.