Калистеника и street fitness в ПГ по дизайн „Ел. Вазова“ с Battle of Legends

Калистеника и street fitness в ПГ по дизайн „Ел. Вазова“ с Battle of Legends

На 11 март на гости на Професионална гимназия по дизайн „Ел. Вазова“ дойдоха младежите от Battle of Legends – клуб за подрастващи, които се занимават с калистеника и street fitness. Бъдещите надежди на България в най-бързо развиващия се спорт в последните 10 години направиха демонстрация на някои от най-впечатляващите си умения, разказаха на учениците на гимназията за своите постижения и за това как заниманието със спорт им е помогнало и приканиха всички желаещи да пробват своите умения на специално изградения за целта лост.

Най-младият член на Battle of Legends е едва 6. клас, но показа завидни умения и вдигна публиката на крака, а неговите съотборници го поздравиха за напредъка, който показва.

В края на демонстрацията, след беседа с учениците на тема „Ползите от спорта“, младежите от Battle of Legends, Михаил Матев, Давид Станков, Михаил Мирчев и Петър Водов, организираха състезание по изпълнение на лицеви опори, в което взеха участие над 30 ученици на гимназията. Първо място в състезанието спечели Лъчезар Кирчев, ученик от 8. клас, спец. Рекламна графика.

Формирането на двигателна култура у подрастващите е изключително важен аспект на обучението на учениците в Професионална гимназия по дизайн „Ел. Вазова“. Сърдечно благодарим на демонстраторите от Battle of Legends и се надяваме, че ще успеят да предадат на повече младежи любовта си към спорта.