Нов успех в НС „Аз мога – тук и сега“ по чужди езици

Нов успех в НС „Аз мога – тук и сега“ по чужди езици

От 15-17.04.2022 г. в гр. Девин се проведе националното състезание „Аз мога – тук и сега“ по чужди езици, речеви и комуникативни умения за ученици от VII- XII клас. Състезанието се проведе в рамките на два дни върху три основни умения в три етапа: „Изрази себе си в есе“, „Тествай знанията си“ и „Интервю“. ПГД „Елисавета Вазова“ участва с отбор от 13 ученици от 8г, 8д, 9г, 9д и 10г клас с ръководители Габриела Алексиева и Костадинка Ноткова – ст. учители по английски език. При огромната конкуренция от 355 участници от 45 населени места в цяла България, Гимназия завоюва призови места и в двете възрастови групи, в които участваха ученици от училището:

  • VII- VIII клас – Ния Иванова, спец. Рекламна графика (VIIIд клас) и Йоана Джонгова, спец. Графичен дизайн (VIIIг клас)
  • X – X  клас – Стилиян Граматиков, спец. Графичен дизайн (IXг клас)

Горди сме с всички наши ученици, които взеха участие и достойно се представиха в това престижно състезание! Да пожелаем здраве и още много бъдещи успехи в областта на творчеството и чуждите езици на всички бъдещи участници в състезания и форуми!