Благотворителни кампании

Благотворителни кампании

На 22 ноември 2022 г. в Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ стартираха няколко благотворителни кампании – „Дари и зарадвай дете“ ,  „Помогни на животно като дариш“ и „Да помогнем на Ася“

Кампанията „Дари и зарадвай дете“ бе свързана със закупуването на арт материали, играчки, книги за оцветяване, настолни игри и други за дечица, лежащи в клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоана“ – Исул. Закупените подаръци бяха дарени на 22.12. 2022 г. Дарението бе прието от клиничния психолог на отделението – Ивайла Георгиева. Учениците получиха благодарствено писмо от д-р Добрин Константинов – началник на Клиниката по детска клинична хематология и онкология, а пациенти на отделението бяха подготвили картичка, която подариха на Директора на гимназията – госпожа Шошова.

Кампанията „Помогни на животно като дариш“ бе свързана със закупуване на храна и играчки за животни, намиращи се във Фермата на Animal Rescue Sofia. Закупените хранителни продукти и играчки бяха предадени във Фермата на 21.12.2022 г., а Професионална гимназия по дизайн получи Сертификат за направеното дарение.

В кампанията „Да помогнем на Ася“ се включиха ученици, учители и гости на Благотворителния училищен Коледен базар  с кауза като всеки имаше възможност да закупи екоиграчка от нашата красива Коледна екоелха. Събраните средства са преведени по сметката на Ася с вярата, че ще помогнат за нейното оздравяване.