Изложба – конкурс „Код-обич и вино“ и „Любовта в изкуството и словото“ в Американския Център към Столична библиотека – 14.02.2024г.

Изложба – конкурс „Код-обич и вино“ и „Любовта в изкуството и словото“ в Американския Център към Столична библиотека – 14.02.2024г.

Двойният празник „Св. Трифон Зарезан“ и „Св. Валентин“ предизвика много емоции сред учениците от ПГД „Елисавета Вазова“. Организатори на събитията по този повод бяха учениците от IX А клас  (спец. Моден дизайн и Интериорен дизайн) с кл. р-л  Д. Касапинова и ученици от X Б клас (спец. Интериорен дизайн) с кл. р-л Г. Аралова. В гимназията беше обявен ученически конкурс „Код-обич и вино“ в 4 категории – стихотворение, рисунка, плакат и приложно творчество. Градусът на вълнението и празничната еуфория се повишиха с „доставяне“ на валентинките до адресатите им и получените персонални пожелания за всеки ученик и учител.

Изключително емоционално и наситено с вълшебна енергия беше проведеното събитие „Код-обич и вино“ в Столичната библиотека, с любезното съдействие на г-жа Л. Иванова (библиотекар в гимназията) и г-жа К. Конева (библиотекар в Столична библиотека).

 Ученици от VIII и IX клас четоха класическа любовна лирика и свои авторски стихове на български и английски език.

Журито (г-жа М. Илчева, г-жа Н. Васева, г-н Н. Попов и г-жа Л. Коларова) на училищния ученически конкурс „Код-обич и вино“ наградиха с предметни награди и знак за „обич и вино“ най-добрите авторски творби.

Категория „Стихотворение“:

I място – Тони Доковска, VIII Г клас

II място – Инна Съменова, X А клас

III място – Талиса Якимова, IX г клас

Категория „Рисунка“:

I място – Мария Чукарска, IX А клас

I място – Пламена Панайотова, VIII А клас

Категория „Плакат“:

I място – Лия Иванчева, X Д клас

Поощрителна награда – Анета Паскалева, XI В клас

Категория „Приложно творчество“:

I място – Вероника Торосян, XII В клас

II място – Лидия Тодорова, XII В клас

III място – Лилия Иванова, XI А клас

Поетичен поздрав към всички празнуващи, отправиха ученици и учители от гимназията с медийния клип „Код-обич и вино“, създаден от г-жа Д. Касапинова и г-жа Г. Аралова.

Събитието стана сцена и на премиерата на авторския продукт „Биохимия на любовта“, създаден от творчески екип – Г. Аралова, Е. Данева и ученици от вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Л. Тодорова (X A клас).

НеОБИЧайната атмосфера се пренесе и в изложбената зала, където бяха подредени творбите на учениците, участвали в конкурса.  Двойният празник усмихна и зареди всички присъстващи с чувството, че „Всичко е любов“, че „истинското вино е горчиво“ и че „виното става по-хубаво с времето, а времето става по-хубаво с вино“…