Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ – домакин на мобилност по НП „Иновации в действие“

Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ – домакин на мобилност по НП „Иновации в действие“

Професионалната гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ беше домакин на Модул 1 по Национална програма „Иновации в действие“ в периода 18-20 април 2024 г..
Заедно с гостуващите училища: Варненска морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“; Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ гр. Варна; Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, на 18.04.2024 г. с нашите партньори по проекта за иновация „Дизайн на бизнеса“ – J Point Group обсъдихме темата „Бранд, бранд решения в бизнеса и реклама“ с интерактивна задача за решение в края на посещението. В същия ден посетихме и Националната галерия – Двореца, където по интригуващ начин ни представиха изложбата „Неспокойни повърхности“ на нестандартния художник Красимир Карабаджаков.
Дейностите по Модул 1 на НП „Иновации в действие“ продължиха на 19.04.2024 г. когато ПГД „Елисавета Вазова“ представи пред гостите своя проект за иновация „Дизайн на бизнеса“. В този ден домакин на събитието беше нашият партньор по проекта – Международно висше бизнес училище. Приветствия поднесоха директора на ПГД „Елисавета Вазова“ г-жа Даниела Шошова и зам.-ректора на МВБУ доц. д-р Стела Балтова.
Проведен беше дискусионен панел на тема „Добавена стойност в бизнеса“, в който се включиха водещи в своята сфера учени – доц. д-р Стела Балтова – зам. ректор на МВБУ, проф. д-р Лалка Борисова и д-р Гергана Рашкова преподаватели в МВБУ; проф. д-р Янка Тоцева – преподавател в УНСС; г-жа Гена Събева – председател на АИДБ и г-жа Даниела Шошова – директор на ПГД „Елисавета Вазова“ и модератор на панела.
Ученици от специалностите „Графичен дизайн“, „Интериорен дизайн“, „Рекламна графика“ и „Моден дизайн“ в ПГД „Елисавета Вазова“ демонстрираха своите умения и креативност, като представиха проектите си по иновативния учебен предмет „Дизайн на бизнеса“ пред партньори и гости на събитието, като предизвикаха възхищението на присъстващите.
В последния ден от Мобилност 1 по НП „Иновации в действие“ гостуващите училища имаха възможност да видят и други постижения на гимназията, представени по време на отворените врати в ПГД „Елисавета Вазова“.
ПГД „Елисавета Вазова“ сподели своя опит и практика с партниращите училища по НП „Иновации в действие“, като даде възможност за обратна връзка, насърчи сътрудничеството между училищата, споделянето на идеи и инициативи.
Организатор и координатор на дейностите по Модул 1 и 2 от мобилности по НП „Иновации в действие“ и координатор по проект за иновация „Дизайн на бизнеса“ е Румяна Антова – ст. учител в ПГД „Елисавета Вазова“.