Участие в III Национална училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки”

Участие в III Национална училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки”

Учителите по природни науки от ПГ по Дизайн „Елисавета Вазова” – д-р Галя Аралова (главен учител по Химия и ООС, Биология и ЗО и Зелени технологии), Даниела Маринова (ст. учител по Биология и ЗО) и директорът на ПГД – Даниела Шошова, взеха участие в III Национална училищна конференция „Споделени педагогически практики в преподаването на природни науки”, с домакин на събитието 51 СУ „Елисавета Багряна” (22.03 – 23.03.2024 г.).
Oфициални гости на откриването на Конференцията бяха министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева, д-р Анелия Андреева – директор на НИО, проф. Найден Шиваров – директор на Националния STEM център, Наталия Михалевска, началник на кабинета на министъра на образованието и науката и експерти по Природни науки.
Участие взеха учители от цяла България и бяха представени над 35 добри работещи практики, инструментариуми и техники за стимулиране на интереса и креативността на учениците.
Д-р Галя Аралова представи пред колегията комбинирана интерактивна и интегрирана педагогическа практика на тема: „Любопитно и полезно за храните и напитките”. 
Като завършек на първия ден от конференцията, Националният STEM център беше подготвил интерактивни игри, практически и ситуационни задачи, върху които учителите работиха екипно и се забавляваха от сърце.
Участие в закриването на конференцията взе д.ик.н. Янка Такева – председател на СБУ, която благодари на учителската общност и домакините за отличната организация на конференцията.